Zwart

Bah!
Bah! Echt niet lekker!

Zo’n standaard IPA is een nogal een modegrilletje. Daar houden we bij de Natte Klets niet zo van. Modegrilletjes zijn tijdelijk en nogal vergankelijk.

Dat schreeuwt dus om een bijzondere uitzondering! Om toch nog een ode te brengen aan ons donkere bier waar we helaas noodgedwongen afscheid van hebben moeten nemen, hebben we deze keer iets bijzonders gemaakt. “Once you go black, you won’t go back” luidt het gezegde. Een ‘Black IPA’ dus. Zo’n donkere IPA is nou eenmaal unieker dan de gewone, standaard IPA’s die op elke straathoek te koop zijn.

De meneer op de foto is van het onafhankelijke Natte Klets testpanel en is van zo’n gewoon “mode-IPA’tje” ook niet echt gecharmeerd meer zo te zien. Daar konden we dus ook echt niet meer mee aankomen. Daarom hebben we afgelopen vrijdag onze creatieve geesten (onder scherp toeziend oog van onze voltallige raad van commissaris uiteraard) op de vrije loop gelaten.

Een mooie donkere IPA (in wording uiteraard) is na een lange avond brouwen het gistvat in gegaan. Hygi├źne is nog steeds de moeder van het succes, dus daar hebben we nog meer dan anders rekening mee gehouden.

Nu nog wat geduld (waarom toch?), en we hopen dat we met ca. 3-4 weken kunnen genieten van wat we gemaakt hebben. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *