Vrijdagmiddag. De hele week gewerkt… Het zat zijn… Je kent het wel… Maar er is hoop: jezelf met het laatste restje energie richting je eigen gemaakte bier bewegen…
Wat is er dan beter dan je eigen gemaakte ‘natte klets’ aan een smaakonderzoek te onderwerpen? Er zijn minder leuke dingen te bedenken!
Afgelopen vrijdagmiddag 24 april was het zover! Het weer was net lekker genoeg om buiten te zitten, en het gemberbier zat precies een week in de fles. Dat schreeuwde om een smaakonderzoek! Helaas was onze raad van commissaris annex kwaliteitscontroleur (die overigens zelf geen bier drinkt, dus 100% onpartijdig is) niet aanwezig. Dat weerhield ons er toch maar niet van het eerste gemberbiertje te openen…
Nou… dat viel niet tegen! Een mooie volle kleur, schuim zoals het hoort en het geheel werd afgerond met een ruime vleug gember. Uiteraard is de gemberklets nog te jong voor de ‘gewone’ consumptie, maar het resultaat mag er toch al zijn. Gember zien we absoluut als een waardevolle toevoeging aan de biersmaak. Gember kan zomaar nog wel eens een ‘blijvertje’ worden bij het Haarlemmermeers Brouwverbond.
Nog even geduld, maar als de rijping zich zo doorzet zouden de brouwmeesters van natteklets.nl maar weer zomaar emotioneel kunnen worden…